18 mars 2020
20:15

Älvängens IK

Referat: IK Zenith - Älvängens IK

En avgörande match om gruppsegern där oavgjort hade räckt för att chansen till avancemang skulle finnas.
Första halvlek är jämn spelmässig men vi hamnar ändå i underläge 3-0 efter några tveksamma ingripanden, motståndarna är skoningslösa i avsluten. En reducering i slutet av första halvlek gav oss ändå lite hopp inför andra halvlek.
Vi krigar på bra men ett bolltapp senare kommer 4-1 och det bara smäller när de avslutar. Andra halvlek är även den jämn spelmässigt, men vi har inte alls den kalibern på avsluten som de har och istället släpper vi in två mål till och förlorar matchen med 6-1 och det var ett resultat som inte alls speglade matchen.
Tråkigt att DM äventyret nu är över, men nyttigt att äntligen möta lite riktigt motstånd vilket kommer göra oss bättre framöver. Det syntes tydligt vad vi behöver träna på och tänka på inför kommande matcher.
Vi får ändå ge credit till laget som fortsatte kriga till sista sekunden trots att resultatet var emot oss, detta var en jämn och bra fotbollsmatch i högt tempo och stor skillnad mot de senaste matcherna där det räckt med halvfart för att vinna stort.
Som vanligt finns matchen att se på vår veo kanal som finns länkad på vår hemsida.